Follow me on Twitter  Follow me on Facebook  

 

LOGO_Live4IT

Wat is SEO?

blockquoteSeo staat voor Search Engine optimization, in het Nederlands noemen wij dit ook wel Zoekmachineoptimalisatie

 

Dit houdt in zoekmachine optimalisatie, oftewel een website optimalizeren voor zoekmachines zodat je hoger op een keyword komt.

Nu zal je je misschien afvragen wat een keyword is. Een keyword is een woord waarop jij gevonden wilt worden met je site, en die mensen bij een zoekmachine (bijv: Google) intikken om een site te vinden.

Het is hierbij erg belangrijk dat je goede keywords (steekwoorden) gebruikt voor je site, en dan bedoel ik met name dat ze goed bij je content (inhoud) passen. Dit is erg belangrijk, je keywords moeten relevant zijn aan de content (inhoud van de tekst op je site).

Je zult je misschien afvragen hoe bijv. Google bepaald of je site hoog in de lijst komt op een bepaald keyword of niet. Google beoordeelt sites op heel veel punten. Niemand weet precies op welke punten dat allemaal is, maar je kan je site wel veel verbeteren.

Google geeft je site een soort van kwaliteits nummer genaamd Pagerank. Je kan een pagerank van 0 t/m 10 hebben. Waarbij 1 heel makkelijk te halen is , en 10 extreem moeilijk. Er zijn maar zo’n 10 site’s in heel de wereld die een pagerank 10 hebben. Google.com is hier één van.

Een van de belangrijkste dingen voor een hoge pagerank is unique content (dus niet letterlijk gekopieerd van een andere site) en backlinks. Een backlink is een link naar jouw site. Het idee hierachter is dat sites met goede inhoud meer backlinks hebben.

Ook is de kwaliteit van de backlinks belangrijk. Staat de backlink op een pagina met een hoge pagerank? , en wat is de pagerank van het domein. Ook hier speelt content weer een belangrijke rol. Als een site die over het zelfde onderwerp gaat op zijn/haar voorpagina een linkje naar jou plaatst, dan is die veel belangrijker dan een linkje op een pagina die helemaal niks met jou te maken heeft.


 

Live4it heeft de nodige kennis in huis om je advies te geven betreffende SEO.

Elke Website die door Live4it wordt ontwikkeld zal geoptimaliseerd worden voor een zo goed mogelijke SEO. Er kan echter nooit een garantie worden gegeven over de behaalde pageranking aangezien dit afhankelijk is van alle andere websites in de wereld en de manier waarop Google zijn algoritmes aanpast.

Mocht je meer informatie willen hebben over wat Live4it voor je kan betekenen op het gebied van SEO, neem dan contact met me op via het contactformulier.